Felaktigt lösenord, pröva igen.

2:a Timoteusbrevet

15.09.2015

Jag satt just och läste 2:a Timoteusbrevet, och blev helt amazed över hur lite jag egentligen fattat förut. Visst har vissa verser "ploppat upp" ibland och jag har fått en förståelse för vad de betyder. Men det är nog första gången som ett helt brev bara öppnar sig och det känns som om det plötsligt innehåller så mycket mer än förut.

 
Även om jag nog med förståndet insett att Bibeln gäller lika mycket nu som förr, så har jag nog ändå på något sätt tänkt att Paulus bara beskrev sin situation som den var då.
 
Men plötslig insåg jag att det han berättar för Timoteus händer ju idag också.
 
Människor som är Guds tjänare påriktigt blir nedtystade och t.o.m. "utkastade" ur "kristna församlingar", andra som påstår sig vara kristna talar emot deras budskap (t.o.m respekterade ledare är ute och cyklar, och tystar ner dem som kommer med sanningen.)
 
Många kristna är också så rädda för överandlighet att de inte vill ha något med Guds kraft att göra. "De bär fromheten som en mask, men vill inte veta av dess kraft"(2 Tim 3:5). Visst skall vi vara försiktiga, det förekommer mycket New Age, avgudadyrkan och trolldom i dagens församlingar. Men du kan inte alltid med ditt mänskliga förstånd avgöra vad som är från Gud och vad som är från fienden, och då blir det lätt att vi antingen sväljer för mycket eller sedan förkastar allt och ingendera alternativet är vad Gud vill. Du behöver lära känna Gud, annars finns det ingen chans för dig att i dagens förvirrade värld veta vad som är sanning. Han vill själv lära och undervisa dig direkt, inte bara via andra människor. Be om gåvan att skilja mellan andar, om du inte redan har den! Det hjälper dig också att veta vilka predikningar och undervisningar som är från Gud och vilka som bara är värdsligt svammel (ja, det finns faktiskt en hel del sånt i dagens församlingar). 
 
Det var det för idag, hoppas jag. Om inte Gud jagar upp mig flera gånger just när jag försöker sova, och säger att jag skall skriva ner något :P
 
Godnatt!
+ Följ

Följ Esters Blogg


Få mail för varje nytt inlägg


22 andra följare